Report ze zasedání zastupitelstva 21.3.2022

21. března 2022
Report ze zasedání zastupitelstva 21.3.2022

Dnešní zastupitelstvo města se částečně neslo v duchu současné světové situace - nejdéle jsme řešili situaci kolem peněz na pomoc Ukrajině. Zajímá vás, co jsme řešili dále? Opět tu máme několik bodů z dnešního odpoledne - pojďme na to:

  • Situaci kolem Ukrajiny otevřel v rámci debaty o změnách v rozpočtu města kolega zastupitel Petr Řezníček, aby ho pro nepropracovanost nakonec zase stáhl. Jasně jsme ale podpořili záměr, který volně zní: "Pošleme jako město Chrudim 100 tisíc Kč na účet ČČK na humanitární pomoc pro Ukrajince na území chrudimského ORP." Dále jsme se bavili jak pomoci i systémově, je možné, že kvůli této situaci budeme mít i mimořádné zastupitelstvo.
  • Změna územního plánu - v médiích jste si jistě všimli, že by se pro nové nemovitosti měl zvedat koeficient parkovacích míst. Bohužel na návrh ODS tento bod ze zrychleného procesu změny územního plánu vypadl. Výrazně tak prodlužujeme současnou normu, která vyhovuje především developerům, nerespektuje realitu současné doby a často generuje v místech nové výstavby problémy s parkovacími kapacitami již v okamžiku vzniku. Nutno připomenout, že všichni 3 naši zastupitelé byli PROTI zmíněnému pozměňovacímu návrhu a nadále budou prosazovat co nejrychlejší prosazení nových koeficientů, které jsou poplatné současnosti.
  • Oprava fasády na chrudimském muzeu a odstranění dřevěného zakrytí. Zatím stále platí, že do 23.6.2022 by mělo být, podle ujištění paní ředitelky chrudimského muzea, HOTOVO. Všichni věříme, že termín realizace se stihne, ačkoliv i pro nás je to předmětem zvednutého obočí, zda je to reálné.
  • Kdo chce jet do Hollywoodu? Tak zněly titulky v posledních dnech v mnoha médiích. Konečně se snad podaří dořešit vlastnická práva pro další části průmyslové zóny - stále se hledá dobrovolník z řad zastupitelů. Skoro to vypadá, že se nikomu do Spojených států nechce. Nicméně lepší řešení je vyslat advokáta/tku, který je v dané problematice kovaný/á a zná všechny potřebné náležitosti.
    Na rok 2022 jsme schválili kulturní, sportovní a další dotace - je například super, že dáváme příspěvek na festival Yanderov, který pro mnoho Chrudimáků znamená začátek léta a je to jedna z možností pro začínající kapely, kde si zahrát. Nesmíme zapomínat, že i toto je důležitá část chrudimské kultury a jsme rádi, že festival i po COVIDu pokračuje!
  • Že je nový vizuální styl kvalitní se pozná podle diskuze kolem toho. No a my diskutujeme už asi potřetí o tom, jak se NEUPRAVUJE znak města a NEUPRAVUJE se prapor města. Prezentaci na toto téma přednesl zastupitel Josef Káles a byly nám předvedeny reálné příklady použití nové vizuální identity. Působí to moderně a zároveň to zachovává uctivou formu, kterou si naše město zasluhuje.

P.S. Na fotce je zadní strana nových vizitek s parciálním lakem. Velmi pěkně zpracované. Tak zase příště Pavel Štěpánek, Aleš Nunvář - pirátský místostarosta a Daniel Lebduška

#chrudim #pirati #zastupitelstvo

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Sociální služby v Chrudimi - díl 2.

Sociální služby v Chrudimi - díl 2.

Představujeme vám druhý díl, v němž se dozvíte více od Radního Aleše Nunváře. Jeho působnost v Chrudimi zahrnuje Odbor sociálních věcí, pod který spadá Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim (CSSP), a také další sociální neziskové organizace, s nimiž město úzce spolupracuje. Pan Nunvář nám přiblíží zbývajících pět služeb, které poskytují pomoc lidem nejen z okolí Chrudimska.

Sociální služby Chrudim - díl 1.

Sociální služby Chrudim - díl 1.

Radní Aleš Nunvář má v Chrudimi na starosti Odbor sociálních věcí, do jehož sféry spadá Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim (CSSP) a také další sociální neziskové organizace, se kterými město spolupracuje.