Zdeněk Kubala

Člen komise pro sport a mládež rady města Chrudim.

Je členem Pirátské strany. Řadí se mezi neortodoxní vimaře.
Narozen a s občasnými pracovními zastávkami v Brně a Praze přes 30 let žijící v Chrudimi.
Vystudoval SOŠ v Hradci Králové, poté přerušil studium na Univerzitě Pardubice obor Informační technologie, který jej zcela nenaplňoval.

Pracovní zkušenosti nabral v několika národních i nadnárodních společnostech a to zejména v oblastech správy sítí a operačních systému, podílel se na projektech týkající se informačních systémů, infrastruktury či služeb a v neposlední řadě návrhu IT řešení preferující LINUX a open source. Aktuálně je zaměstnán jako inženýr kvality v softwarové firmě, IT konzultant na volné noze a přednáší na Open Source konferencích.

Je součástí pirátské pracovní skupiny eGoverment a kyberbezpečnost s cílem systémové digitalizace veřejné (samo)správy, posílení kyberbezpečnosti ve veřejných institucích a zabránění neopodstatněnému plošnému šmírování občanů.

Ukázal, že přímý přenos zastupitelstva v Chrudimi je možný, snaží se o otevění a ztransparentnění městkého úřadu a efektivní diogitalizaci.

Zajímá se o nové technologie, které rád prozkoumává. Jeho vášní je operační systém LINUX a open source všeobecně. Mimojiné ho baví fotbal, hokej, paintball,rád relaxuje na kolečkových bruslích či při běhu a nebo při mixování elektronické hudby. Jeho práce je zároveň i jeho koníčkem.